MoPZ KUD Pošta MB praznuje 60- letnico delovanja

Pevski zbor

MoPZ KUD Pošta MB praznuje 60- letnico delovanja

Korenine zbora segajo v leto 1963, ko je 28. februarja v Mariboru bil ustanovljen Moški pevski zbor Kulturno umetniškega društva Pošta Maribor.

Ustanovljen je bil na pobudo pevcev dotedanjega okteta pošte, ki so bili vizionarji in tudi postali temelj novoustanovljenega zbora.

Pevski zbor je od ustanovitve vodil zborovodja g, Gustav Rakuša, tudi takratni zborovodja Opernega zbora SNG Maribor. Zbor je vodil vse do smrti in sicer do leta 1976. Tedaj je zbor prevzela njegova žena Marjana Rakuša in ga vodila do leta 2002, ko je zaradi starosti prenehala z delovanjem.

V januarju 2002 je pevski zbor pridobil novo, uspešno zborovodkinjo, profesorico glasbe Alenko Korpar. Zbor je pod njenim vodstvom postal kvalitetnejši in dosegal na različnih revijah in tekmovanjih vidnejše uspehe.

Danes zbor šteje štiriintrideset pevcev, ki ob se ob sredah udeležujemo pevskih vaj in sicer na Šentiljski cesti v Mariboru, v t. i. Pošti 2, kjer se člani zbora učimo, vadimo, prepevamo in seveda tudi ob raznih priložnostih poveselimo.

Z vami že 60 let

MoPZ KUD Pošta Maribor

Marjan F.

vaše mnenje