PREGLED DELOVANJA ZBORA OD 2008 DO 2012

Pevski zbor

PREGLED DELOVANJA ZBORA OD 2008 DO 2012

Leto 2008

V tem jubilejnem letu je imel zbor deset nastopov. V aprilu je nastopil na proslavi občinskega praznika občine Sv. Jurij ob Ščavnici.
11. maja je bila revija odraslih pevskih zborov v organizaciji Javnega sklada kulturnih dejavnosti RS, območne enote Maribor, kjer je zbor nastopil s tremi pesmimi. 23. maja pa je naš zbor nastopil v Hočah, z mešanim pevskim zborom Kuda Hoče in tamkajšnjimi tamburaši.

Zbor_2008

V juniju je imel zbor kar štiri nastope. 8. junija je nastopil na 10. srečanju in športnih igrah delavcev Pošte Slovenije v dvorani Tabor v Mariboru. Zatem je nastopil na razstavi likovne sekcije Kuda Pošta Maribor v gostišču Frajgraba v Mariboru. 21.junija je nastopil v Grabonošu v Prlekiji ob 60-letnici tamkajšnjega Prostovoljnega gasilskega društva. Naslednji dan pa je nastopil na 39. Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Prireditev je potekala pod imenom »Pujte, pujte, fsi ljudje«. Na taboru je sodelovalo več kot 80 zborov, tudi iz Evrope in Argentine. Spomnili so se tudi 500. obletnice rojstva Primoža Trubarja.4. oktobra je zbor nastopil na prireditvi Javnega sklada kulturnih dejavnosti, območna enota Pesnica pri Mariboru, na kateri je sodelovalo 13 pevskih skupin. Prireditev je potekala ob praznovanju cvetja in vina in na temo slovenske napitnice in podoknice. 22. oktobra je bila proslava 60-letnice Kuda Pošta in 45-letnice zbora na slavnostni akademiji v dvorani Union v Mariboru. Nastopile so vse sekcije Kuda. Najprizadevnejši člani so prejeli visoka priznanja Kuda Pošta Maribor. Ob koncu leta, 11. decembra, je zbor nastopil na srečanju upokojenih delavcev Pošte Slovenije, PE Maribor, v Festivalski dvorani Lent v Mariboru.

Leto 2009

Zbor_2009
Tudi to leto je bilo bogato z nastopi zbora in prireditvami. V februarju je zbor nastopil dvakrat. Najprej ob slovenskem kulturnem prazniku v Mestni četrti Nova vas v Mariboru. 10. februarja pa je zbor s koncertom razveselil varovance v domu starejših Idila v Vukovskem Dolu.
Tudi v marcu je naš zbor nastopil dvakrat. 17.marca je sodeloval v projektu »Na juriš in the Mood, od koračnice do svinga, v Cankarjevem domu v Ljubljani. Avtorica projekta in dirigentka je bila Karmina Šilec. Sodelovali so: poleg svetovno znanega mladinskega zbora Carmina Slovenica še Orkester Slovenske vojske z gardisti, MoPZ Kuda Slave Klavore Maribor, MoPZ Srečka Kosovela Ajdovščina in MoPZ Kuda Pošta Maribor. 23. in 24. marca je bil podoben nastop v veliki dvorani SNG Maribor. Zbor je sodeloval v projektu »Na juriš in the Mood«. To je bila ponovitev programa z nastopa pred tednom dni v ljubljanskem Cankarjevem domu. Od 23. do 26. aprila je zbor nastopil na mednarodnem festivalu pevskih zborov Slovakia Cantat 2009 v Bratislavi. Naš zbor je prejel srebrno plaketo. Sodelovali so zbori iz 17 evropskih držav.V maju je zbor nastopil na območni reviji odraslih pevskih zborov v Domu kulture v Rušah. 17. junija pa je sodeloval na podelitvi kulturnih priznanj Javnega sklada za kulturne dejavnosti v dvorani Union v Mariboru. Prireditev so poimenovali Dan kulturnih društev 2009. V septembru je zbor nastopil na mednarodnem festivalu Forma viva v Makolah. Sodelovalo je 55 likovnih umetnikov iz desetih držav.
3. oktobra je zbor znova nastopil na prireditvi Javnega sklada kulturnih dejavnosti, območna enota Pesnica pri Mariboru. Gre za tradicionalno srečanje moških pevskih skupin, predvsem s slovenskimi napitnicami in podoknicami. Skupine so skupno zapele pesem Radovana Gobca Majolka bod pozdravljena.18. novembra je zbor izvedel pomemben koncert v mariborski dvorani Union z gosti, z moškim zborom iz Izole in ženskim zborom Nove Kreditne banke Maribor. 8. decembra pa je zbor je nastopil na srečanju upokojenih delavcev Pošte Slovenije, PE Maribor, v Festivalski dvorani Lent v Mariboru.Leto 2010

Pestro z nastopi je bilo tudi to leto. Od 5. do 7. februarja je imel zbor intenzivne vaje v hotelu Vivat v Moravcih.

Zbor_2010

28. marca je bila Območna revija odraslih pevskih zborov v dvorani Union v Mariboru v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Maribor in Zveze kulturnih organizacij Maribor. Nastopil je tudi naš zbor. V aprilu je naš zbor razveselil s koncertom varovance v domu starejših v Lenartu v Slovenskih goricah. Navdušil je tudi amaterski igralec Boris Kovačič, član našega zbora, s skečem Kozja svatba.

15. maja smo doživeli spomladanski koncert zbora v mariborski dvorani Union. Kot gosta sta nastopila Ženski pevski zbor Nove KBM in Poštni pevski zbor iz Celovca, Avstrija (Postchor Klagenfurt). Od 3. do 5. junija je bil v Olomoucu na Češkem Mednarodni festival pevskih zborov »Festa Musicale«, kjer je sodeloval tudi naš zbor. Občinstvo je posebej navdušil s pesmijo Žabe, Vinka Vodopivca. Zbor je dobil bronasto odličje. V začetku oktobra je zbor sodeloval na 3. reviji odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin za Colnaričevo plaketo v Staršah. V novembru je s koncertom razveselil varovance doma starejših Maribor-Tezno.

9. decembra pa je zbor nastopil na srečanju upokojenih delavcev Pošte Slovenije, PE Maribor, v hotelu Habakuk v Mariboru.

Leto 2011

Zbor_2011

Zbor je imel v tem letu deset nastopov s pestro vsebino. V januarju je bil zbor na intenzivnih pripravah v hotelu Vesna v Topolšici.
V marcu je zbor izvedel dva nastopa: koncert v domu starejših v Lenartu v Slovenskih goricah in nastop na otvoritvi prenovljenega strelišča v Melju v Mariboru. 8. maja je bila v mariborski dvorani Union revija odraslih pevskih zborov v organizaciji Javnega sklada kulturnih dejavnosti in Zveze kulturnih društev RS, sodeloval je tudi naš zbor.

Od 3. do 4. junija je imel zbor dodatne priprave za letošnji gala koncert, in to pri Luku v penzionu Jakec pri Treh kraljih na Pohorju. 12. junija je zbor nastopil na 44. srečanju planincev Pošte in Telekoma Slovenije v Drenovcu pri Zavrču.

24. junija je zbor sodeloval na slavnostnem koncertu »Gala 2011« ob 80-letnici pihalnega orkestra Kuda Pošta Maribor na Festivalu Lent 2011 v Mariboru. Poleg pihalnega orkestra in našega zbora je nastopilo še sedem drugih zborov ter operna pevca Andreja Zakonjšek Krt in Janez Lotrič. 3. julija, ob 20-letnici samostojne Slovenije, je zbor je nastopil na Festivalu Lent v projektu
»Na juriš in the Mood« pod vodstvom Karmine Šilec. Sodelovala sta tudi orkester Slovenske vojske in MoPZ Srečka Kosovela iz Ajdovščine.

18. septembra je zbor nastopil na 11. srečanju in športnih igrah delavcev Pošte Slovenije v Dvorani Tabor v Mariboru.
V začetku decembra je imel zbor koncert v domu starejših, enoti Tabor v Mariboru. 8. decembra je zbor nastopil na srečanju upokojenih delavcev Pošte Slovenije, PE Maribor, v hotelu Habakuk v Mariboru.

Leto 2012

Zbor je imel v tem letu osem nastopov, a spored ni bil nič manj pester kot v prejšnjih letih. 11. marca je zbor je nastopil na reviji odraslih pevskih zborov v mariborski dvorani Union, v organizaciji Javnega sklada kulturnih dejavnosti Maribor.
V maju pa je bil zbor v gosteh pri Mešanem pevskem zboru Tabor v Savinjski dolini. 3. junija je zbor nastopil na 12. srečanju in športnih igrah delavcev Pošte Slovenije v Dvorani Tabor v Mariboru. 18. junija je imel zbor celovečerni koncert v Kazinski dvorani SNG Maribor, posvečen desetletnici vodenja zbora Alenke Korpar.

V novembru je zbor je zelo uspešno nastopil na 4. reviji odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin v Staršah za Colnaričevo plaketo. Osvojil je prvo mesto in pravico do neposrednega naslednjega nastopa. V istem mesecu je imel zbor koncert v domu starejših Pod Gorco v Mariboru. 6. decembra je zbor nastopil na srečanju upokojenih delavcev Pošte Slovenije, PE Maribor, v restavraciji Tam v Mariboru. Tri dni pozneje pa je nastopil v mariborski dvorani Union ob svetovnem dnevu zborovstva. Sodelovali so: Mešani pevski zbor Pro Musica Maribor, Mariborski oktet in Komorni zbor Huga Wolfa iz Maribora.

Zbor_2012