Obisk pevskega zbora AS iz Vršca

Pevski zbor

Obisk pevskega zbora AS iz Vršca

Obiskali so nas članice in člani pevskega zbora AS iz Vršca

Med 17. in 19. novembrom so bili naši gostje članice in člani mešanega pevskega zbora AS iz Vršca.

To je bil njihov prvi prijateljski obisk našemu pevskemu zboru, z namenom da se družimo in da nam pevcem ter zainteresirani mariborski javnosti predstavijo del svojega repertoarja.

Po prisrčnem srečanju in okrepčilu v naših prostorih kjer imamo pevske vaje, smo se odpeljali pod Pohorje in se z gondolo povzpeli na vrh Pohorja, a nam je pogled na naš Maribor tokrat žal zastirala megla.

Tudi večerni utrip mesta smo doživeli skupaj na ulicah starega mestnega jedra in si s klepetom v enem izmed lokalov popestrili večer.

V sobotnem dopoldnevu nas je gospa Valentina, vodila do največjih znamenitostih našega Maribora (še enkrat hvala). Seveda pa nismo mogli niti mimo Vinagove kleti, kjer smo si ogledali vinsko klet in preizkusili odlična vzorca vin.

V večernih urah je sledil skupni koncert v Viteški dvorani mariborskega gradu. »Glavno besedo« so tokrat imeli gostje in odziv publike ki je napolnila dvorano, je povedal vse o tem dogodku.

Sledilo je večerno druženje v Domu Lizike Jančar. Ob zelo okusni hrani in odlični vinski kapljici je druženje trajalo vse do jutranjih ur.

V nedeljskem dopoldnevu pa smo naše goste pospremili na pot in zaželeli varno potovanje proti domu.

Marjan F.

 

vaše mnenje