Božični koncert v cerkvi Sv. Cirila in Metoda

Pevski zbor

Božični koncert v cerkvi Sv. Cirila in Metoda

Božični koncert v cerkvi Sv. Cirila in Metoda

Pevci Moškega pevskega zbora KUD Pošta Maribor, smo v torek dne 26. decembra 2017, po večerni maši izvedli božični koncert v cerkvi sv. Cirila in Metoda na Teznem v Mariboru. Brata Ciril in Metod sta bila najpomembnejša slovanska apostola in zavetnika cerkve v evropskem prostoru. Njuna zgodovinska, kulturna in jezikovna dediščina je močno povezana z našo deželo. Zato sta tudi najpomembnejša zavetnika v ljubljanski in mariborski nadškofiji.

Tega dne, praznujemo v naši Sloveniji državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti, ki obeležuje razglasitev izida plebiscita o  samostojnosti države. Sedaj ko imamo svojo državo in samostojnost, je nadvse pomembno in potrebno, da v Evropi ohranimo svoj jezik in glas, kot lasten in razpoznaven.

Zato tudi naš zbor sledi slovenskemu ljudskemu izročilu in v tem adventnem času, del  koncerta namenja naši ljudski oz. ponarodeli božični pesmi. Program ki smo ga ob tej priložnosti izvedli in ki ga je odlično povezovala gospa Inge,  je razviden s priložene fotografije.

Prepevali smo pred oltarjem cerkve v popolnem prazničnem vzdušju. Sodeč po odzivu poslušalcev, ki so se na naše petje odzvali z velikim aplavzom, verjamemo da se jih je pesem dotaknila in polepšala prazničen večer. Zato smo jim za zaključek današnjega glasbenega večera zapeli še pesmi Večerni ave in Sveto noč.

S petjem smo razveselili tudi župnika Danijela Lasbaherja. Zadovoljen je ob slovesu izrazil željo po sodelovanju tudi v prihodnje.

Po koncertu je sledilo skupno, prijetno druženje in pogostitev v prostorih cerkve.

Marjan F.

vaše mnenje