Slavnostna akademija ob 70-letnici KUD Pošta Maribor

Pevski zbor

Slavnostna akademija ob 70-letnici KUD Pošta Maribor

Slavnostna akademija ob 70-letnici KUD Pošta Maribor

KUD Pošta Maribor je dne 26. oktobra 2018, v dvorani Union v Mariboru, praznovalo  70. Letnico neprekinjenega delovanja.

Na slavnostni akademiji so se predstavili  učenci ljubiteljske glasbene šole, Moški pevski zbor KUD Pošta, The Oldies Dixie Band , Godba veteranov Štajerske Ervina Hartmana in Pihalni orkester KUD Pošta.

Moški pevski zbor KUD Pošta Maribor je ob tej priliki tudi obeležil 55 let delovanja zbora pod okriljem Pošte Slovenije, ki zboru in tudi vsem preostalim sekcijam stoji ob strani in jih finančno podpira.

Z zborovodkinjo Alenko Korpar  pevci  pridobivamo vedno več  znanja iz zakladnice zborovske literature in umetnosti prepevanja, ki ga seveda želimo čim kvalitetneje  posredovati našim poslušalcem.

Ob tem visokem jubileju društva so bili podeljeni tudi bronasti, srebrni in zlati grbi  KUD Pošta Maribor za večletno uspešno delovanje v društvu.  Na tem mestu naj omenim  priznanje Zlati grb KUD Pošta Maribor z vencem, ki ga je prejel naš pevec Ivan Mihelič za več kot 40-letno prepevanje v zboru.

Naš zbor ima v prihodnje kar nekaj zastavljenih ciljev. To je v prvi vrsti snemanje in izid svoje prve zgoščenke s slovenskimi umetnimi in ljudskimi pesmi, nastop ob dnevu  zborovstva v decembru ter že naše  tradicionalne novoletno-božične koncerte.

Seveda pa je vse to omogočeno s podporo  našega glavnega sponzorja  Pošte Slovenija! Hvala!

vaše mnenje