Izvedli smo koncert v domu za starejše, v Domu pod gorco

Pevski zbor

Izvedli smo koncert v domu za starejše, v Domu pod gorco

Izvedli smo koncert v domu za starejše, v  Domu pod gorco

Dne 14. decembra smo bili na obisku pri starejših občanih, v domu nedaleč stran od znane Pekrske gorce. S koncertom ki smo ga tematsko izvedli v dveh delih, smo osrečili in tudi navdušili stanovalce oz. oskrbovance doma.

Narodne oz. ponarodele pesmi, ki smo jih peli v prvem delu programa, namreč ta – starejša generacija precej dobro pozna. Kar nekaj poslušalcev koncerta smo s petjem pritegnili k petju, tako da so zapeli skupaj z nami.

Še bolj živahno in radostno pa je bilo v drugem delu programa, ko smo izvajali božične pesmi, ki so že od otroštva vtkane v življenjsko obdobje večine poslušalcev.

Tudi mi smo občutili radost, ko smo na obrazih prisotnih videli navdušenje in srečo, izraženo na malce drugačen, lahko tudi na samosvoj način. Kako malo je potrebno, da osrečiš bližnjega tukaj in zdaj.

To je mnogo, neprecenljivo več, kot nam posebej v tem časovnem obdobju, ponuja preživeti čas v  bleščečih trgovskih centrih.

Seveda pa omenjam tukaj tudi našega »basista« Borisa, ki je s svojo, tudi hudomušno besedo, poskrbel za povezavo dogajanja. S svojimi domislicami je znal pričarati nasmeh na lica poslušalcev.

V imenu zbora, se je na začetku samega koncerta, dirigentki Alenki in predsedniku Branku z besedo zahvalil za ves trud, ki sta ga v preteklem letu vložila v uspešno delovanje zbora. Mi – zbor, pa s »Čebelicami« in Štefan s spremljajočo harmoniko!

Marjan F.

vaše mnenje